Noi reguli de parcare

Craiova scapă de autovehiculele parcate neregulamentar. Noul proiect de hotărâre de guvern vine cu schimbări importante în ceea ce priveşte ridicarea maşinilor parcate neregulamentar  pe străzi sau trotuare. Aceasta va fi făcută de administratorul drumului, respectiv de municipalitate în colaborare cu Regia Autonomă de Transport.

 

Autovehiculele parcate neregulamentar vor putea fi ridicate de administratorul drumului, potrivit unui nou proiect de hotarâre de guvern. Între noutăţile proiectului se numără colaborarea municipalităţii cu Regia Autonomă de Transport şi nu cu firme private cum se proceda până în prezent.

Dispoziţia de ridicare a maşinilor se emite de către Poliţia Locală, după care angajaţii RAT acţionează pentru ridicarea propriu zisă. Costurile pentru ridicarea şi depozitarea maşinii în parcarea RAT Craiova vor rămâne la nivelul de 150 lei.

O altă noutate legislativă se referă la faptul că autoturismele nu se mai ridică, în situaţia în care în acestea există pasageri. De acum vor putea fi ridicate şi maşinile care vor fi găsite parcate pe trotuare. Noul proiect vine în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care prevede ca ridicarea vehiculelor să se facă numai în baza unei hotărâri de guvern .

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.