A început Evaluarea Naţională

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut, astăzi, proba scrisă de limba şi literatura română, prima din cadrul examenului de Evaluarea Naţională. Mâine va avea loc proba la limba şi literatura maternă, iar miercuri, elevii vor susţine ultima probă, cea la matematică. Copiii au spus că subiectele au fost mai uşoare ca în anii precedenţi şi speră la note cât mai mari.

Absolvenții de clasa a VIII-a  au început, astăzi, evaluarea națională. În Dolj, pentru acest examen s-au înscris 4.575 de candidați, din care 14 sunt absolvenți de gimnaziu din seriile anterioare. Evaluarea s-a susținut în unitățile în care elevii au absolvit gimnaziul.

Examenul de limbă română a fost  structurat în două subiecte mari, cu două texte la prima vedere, unul literar, celălalt – nonliterar, ambele abordând aceeaşi temă, pe baza cărora elevii  au răspuns la mai multe întrebări.

Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin examenul de evaluare naţională, comisia naţională a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele de examen.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.