Sute de şomeri, în concediu medical

Peste 200 de şomeri şi-au întrerupt perioada de şomaj pentru a intra în concediu medical, de la începutul anului şi până în prezent. Alţi 15 şomeri au rămas fără indemnizaţia de şomaj pentru că au refuzat locurile de muncă oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, deşi aveau calificarea necesară.

Unii dintre şomerii indemnizaţi au găsit o metodă foarte simplă de a-şi rotunji veniturile în perioada în care primesc indemnizaţii de şomaj. Întrerup şomajul pentru a intra în concediu medical. Legea le permite acest lucru şi în plus primesc în această perioadă, un procent din media salariului pe ultimele şase luni, care este mult mai mare decât indemnizaţia de şomaj. Alt avantaj este că astfel, şomerii măresc şi perioada în care vor avea un venit sigur, perioada de şomaj întrerupându-se, pe perioada concediului medical.

În ciuda obligaţiilor impuse de lege, în fiecare an sunt şomeri care refuză un anumit loc de muncă, deşi au calificarea necesară. Conform legii privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, numărul maxim de zile remunerate pentru incapacitate temporară de muncă este de 183 de zile într-un an calendaristic.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.