Prezenţă scăzută la vot

Alegerile locale din acest an nu au reuşit să trezească interesul doljenilor. Prezenţa scăzută la vot arată neîncrederea alegătorilor în aleşii locali. Daca în judeţ media de prezenţă la urne s-a apropiat de 53%, la Craiova s-a înregistrat un procent destul de scăzut, de sub 40%.

Doljenii sunt din ce în ce mai puţin interesaţi de alegeri. Interesul scăzut al alegătorilor pentru scrutinul de ieri a fost demonstrat de procentele prezentate de Biroul Electoral Central. La ora închiderii urnelor, prezenţa la vot în judeţul Dolj a fost de 304.655 persoane din cele 580.371 înscrise pe listele electorale, respectiv 52,49%. Situaţia nu a fost mai roz nici în Craiova. Aici s-au prezentat la urne puţin peste 38%, adică 99.554 persoane din cele 257.497 înscrise pe listele electorale.

Şi de această dată s-a dovedit un interes crescut al alegătorilor din mediul rural, aceştia s-au prezentat la vot în procent de 60,05%, faţă de numai 35,05% al celor din mediul urban. Pe tot parcursul zilei, Craiova s-a situat sub media pe judeţ.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.