Doljul, fără E-coli

Veşti bune pentru doljeni. În urma acţiunilor cuprinse în Planul Naţional de Control pentru a determina existenţa bacteriei E-coli în produse alimentare de origine animală s-a constatat că judeţul Dolj nu prezintă riscuri de contaminare. Totuşi, specialiştii sanitari-veterinari recomandă respectarea cu stricteţe a normelor de igienă, pentru a preveni eventualele riscuri asupra stării de sănătate.

Judeţul Dolj nu prezintă riscuri în ceea ce priveşte existenţa bacteriei  E-coli în produsele alimentare de origine animală. În perioada 16 – 30 mai 2016, în cadrul Planului Naţional de Control au fost prelevate şi analizate un număr de 94 de probe, din produsele alimentare de origine animală. Acestea au fost recoltate din ferme de bovine, abatoare, măcelării, magazine alimentare, supermarketuri şi dozatoare de lapte. Controalele pentru determinarea existenţei bacteriei E-coli vor continua până la sfârşitul anului, prin analizarea de probe din carnea proaspătă de bovine şi ovine, din carnea tocată şi preparată şi din lapte şi produse din lapte crud. Probele recoltate în cadrul acţiunilor prevăzute în acest Plan vor fi transmise Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară pentru a fi analizate. Aceste acţiuni sunt necesare, cu atât mai mult cu cât se apropie sezonul estival, cand va creşte rulajul de marfă al unităţilor din industria alimentară. Pentru prevenirea riscului îmbolnăvirii cu E-coli, Direcţiile de Sănătate Publică vor intensifica activităţile de informare şi educare a cetăţenilor în ceea ce priveşte respectarea normelor de igienă.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.