Noi surprize la Filarmonica “Oltenia”

Punct şi de la capăt la Filarmonica „Oltenia”. După finalizarea celui mai mare eveniment muzical găzduit de Craiova, Stagiunea Europa, care s-a derulat pe parcursul a 28 de săptămâni, organizatorii pregătesc melomanilor o nouă surpriză, este vorba despre Stagiunea prieteniei, care va debuta în toamnă.

Unul dintre cele mai mari evenimente muzicale găzduite de Craiova a luat sfârşit la finalul săptămânii trecute. Este vorba despre Stagiunea Europa, care a început în luna octombrie a anului trecut şi s-a derulat pe parcursul a 28 de săptămâni. Organizatorii spun că a fost un mare succes, opinie împărtăşită şi de publicul craiovean care a venit în număr mare la fiecare concert.

Munca celor din orchestră şi din corul Filarmonicii “Oltenia” a fost una titanică, muzicienii craioveni trebuind să lucreze în fiecare săptămână cu alte partituri şi cu dirijori străini.

Proiectele filarmonicii nu se opresc însă la Stagiunea Europa.  Instituţia de cultură craioveană se poate lăuda cu un nou dirijor, italianul Gian Luigi Zampierri.

Din această seară a început  şi stagiunea estivală a Filarmonicii “Oltenia”, iar din toamnă echipa instituţiei pregăteşte un alt eveniment major, Stagiunea prieteniei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.