Ajutoare pentru încălzire

În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, conducerea Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Dolj a prezentat un scurt raport de activitate privind acordarea ajutoarelor sociale pentru încălzirea locuinţei. Conform datelor, de ajutoare au beneficiat familiile şi persoanele singure al caror venit mediu lunar este de până la 615 lei.

Ajutorul de energie electrică s-a acordat consumatorilor vulnerabili care nu deţin altă sursă de încălzire, precum şi celor care au fost debranşaţi de la furnizorul energiei termice. Cuantumul ajutoarelor variază între 240 lei pentru familii şi persoane singure cu venituri până la 155   lei/persoană şi 48 lei pentru familii şi persoane  cu venituri de până la 615 lei/persoană.

La ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie termică în sistem centralizat s-a menţinut gradul de compensare procentuală a contravalorii consumului de energie electrică furnizată în sistemul centralizat. Compensarea procentuală este cuprinsă între 90% pentru familii sau persoane al căror venit net mediu lunar este de până la 155 lei/persoană şi 5% pentru familii sau persoane cu venituri medii între 615 lei /persoană şi 786 lei/persoană.

Conform datelor prezentate, în perioada sezonului rece noiembrie 2015- martie 2016 faţă de sezonul rece noiembrie 2014- martie 2015 a scăzut numărul cererilor de acordare a ajutoarelor pentru încalzirea locuinţei .

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.