Stagiunea „Europa”, la final

28 de concerte dedicate statelor membre ale Uniunii Europene, cu 28 de invitaţi dirijori, precum şi alţi numeroşi muzicieni – de la tinere talente la reputate nume ale scenelor internaţionale. Astfel s-ar putea descrie Stagiunea „Europa”, care s-a deschis la Filarmonica „Oltenia” la începutul lunii octombrie 2015 şi urmează să se încheie la sfârşitul acestei săptămâni. Simbolic, în concertul de final va răsuna Imnul Uniunii Europene.

Stagiunea Europa a ajuns la final. Ultima săptămână este dedicată Franţei. Programul săptămânii muzicale s-a deschis, astăzi, în Sala „Filip Lazăr” a Filarmonicii, iar mâine,  pianista Julie Alcaraz, studentă la Conservatorul Naţional Superior de Muzică şi Dans din Paris, va susţine un recital neconvenţional la Muzeul de Artă. Săptămâna se va încheia cu un concert extraordinar ce va încheia o stagiune de succes.

Simbolic, în concertul de final va răsuna Imnul Uniunii Europene – extras, după cum se ştie, din Simfonia a IX-a compusă în 1823 de Ludwig van Beethoven, compozitorul care a decis să transpună în muzică versurile poemului „Odă bucuriei”. Închiderea Stagiunii „Europa” va avea loc vineri, 20 mai, de la ora 19.00, cu un concert vocal-simfonic, un adevărat regal al muzicii clasice.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.