Încep testările!

Absolvenţii clasei a -VIII-a intră în focurile examenelor pentru admiterea la liceu. Adolescenţii cu diferite aptitudini, indiferent de disciplină, intră mai devreme în concurs. Este vorba despre elevii care doresc să urmeze specializări vocaţionale, sport, arte, studii bilingve sau profil pedagogic. Pe 23-24 vor avea loc înscrierile pentru aceste teste, pe care le vor susţine apoi în perioada 25-28 mai.

 

Cele mai multe examene sunt destinate celor care vor opta pentru Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova. Aceştia trebuie să treacă prin patru probe: veleităţi muzicale, competenţe fizice, talent la arte plastice, abilităţi în ceea ce priveşte recitarea unor strofe dintr-o poezie, la alegere, o lectură a unui text la prima vedere şi o conversaţie cu membrii comisiei de examinare, pe o temă dată – toate acestea fiind destinate specializării „învăţător-educator”, iar calificativul „respins”, la una dintre etape, atrage invalidarea candidaturii.

Ofertele sunt generoase în acest an: la „Velovan”, sunt 56 de locuri, la „Marin Sorescu” – 28 de poziţii pentru „muzică, instrumentist” şi 56 de locuri la “Arte vizuale”, la Seminarul Ortodox sunt rezervate 28 de locuri. La specializările sportive concurenţa este acerbă şi rezultatele s-au văzut şi în competiţiile de anvergură, unde au fost obţinute foarte multe medalii.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.