„ROSE”-proiect pentru viitor

Proiect pentru reducerea abandonului şcolar şi creşterea promovabilităţii la Bacalaureat. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj au pus bazele Proiectului privind Învăţământul Secundar, care are ca scop informarea tuturor liceelor eligibile cu privire la schema de granturi propusă.

„ROSE” se referă la contribuţia privind scăderea abandonului şcolar şi la creşterea procentului de promovabilitate la Bacalaureat. Este vorba despre un proiect finanţat cu 200 de milioane de euro, împrumut acordat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, implementat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, între 2015- 2022. Este o viziune amplă, extinsă pe trei componente de bază, fiind incluse instituţiile de învăţământ liceal care nu au depăşit rata de 90% la promovabilitate.

În primul capitol al programului se au în vedere intervenţii la nivelul şcolilor, prin acordarea de granturi liceelor mai puţin performante din sistemul public de învăţământ, în cuantum de peste 127 milioane de euro, perioada de derulare fiind de maximum patru ani. Sunt cuprinse aproximativ 1.160 de licee de stat, cu performanţe scăzute.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.