Pregătiţi pentru Bac

16 centre pentru Bacalaureat. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj au început să se pregătească pentru examenul din această vară. În acest sens, s-a stabilit deja numărul centrelor de examen, care vor fi acestea, precum şi numărul şi locaţia centrelor zonale de evaluare.

Elevii claselor a XII-a din judeţul Dolj vor susţine anul acesta Bacalaureatul în 16 centre de examen.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale, prima sesiune a examenului de bacalaureat de anul acesta va debuta pe 13 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba română, urmată de proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, proba de evaluare a competenţelor digitale şi proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (27 iunie- 1 iulie). Probele scrise de la Bacalaureat vor fi susţinute în 4 iulie la Limba şi literatura română (proba E a) şi în 5 iulie – la Limba şi literatura maternă (proba E b).

Testarea va continua în 6 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E c) şi în 8 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E d). Rezultatele vor fi afişate în 12 iulie, până la ora 12:00. În aceeaşi zi, între orele 12:00 şi 16:00, vor putea fi depuse şi eventualele contestaţii.

Acestea vor fi soluţionate în perioada 13-15 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 16 iulie.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.