De la osuar la memorialul online

Grupul de Istorie Culturală  din cadrul Institutului de Cercetări Socio-Umane „C.S. Nicolăescu-Plopşor” al Academiei Române a lansat, ieri, seria conferinţelor culturale la Casa Băniei. Evenimentul inaugural a fost deschis de conferinţa intitulată „De la osuar la memorialul online. Strategii simbolice şi tehnologii actuale pentru stocarea amintirii”, care a fost susţinută de lectorul universitar doctor Cristina Bogdan, de la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti. Cu acelaşi prilej a avut loc şi lansarea volumului de studii „Pentru o istorie culturală a cărţii şi a practicilor de lectură”.

Casa Băniei din Craiova a găzduit, ieri, debutul seriei conferinţelor susţinute de Grupul de Istorie Culturală derulate sub egida Institutului de Cercetări Socio-Umane “C.S. Nicolăescu Plopşor” – Academia Română, şi a Secţiei de Etnografie a Muzeului Olteniei Craiova. Prima conferinţă  a avut ca temă  “De la osuar la memorialul online. Strategii simbolice şi tehnologii actuale pentru stocarea amintirii”.

În cadrul evenimentului cultural, a avut loc şi lansarea volumului de studii “Pentru o istorie culturală a cărţii şi a practicilor de lectură”.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.