Oscarul teatrului la Craiova

Teatru”. Ediția a XV-a a evenimentului îl are în prim-plan pe Mats Ek, coregraf și regizor suedez de renume internațional, ale cărui rădăcini și creații artistice și-au pus amprenta în mod decisiv asupra evoluției dansului contemporan. Premiul Special îi este acordat regizorului Silviu Purcărete, un reprezentant al Artei Dramatice.

Festivalul Internațional Shakespeare a luat sfârșit în aplauzele a peste o mie de invitați din toată lumea.  Manifestările  dedicate teatrului continuă cu cea de-a XV-a Ediţie a Premiului “Europa pentru Teatru” , prestigioasă recompensă europeană din domeniul teatrului.

Ceremonia de decernare a Premiilor “Europa pentru Teatru” va avea loc, în acestă seară la Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova  unde se vor afla importante personalități din lumea teatrului european: actori, directori de companii de teatru, critici, regizori, specialiști din artele de spectacol, dar și a jurnaliștilor de la renumite publicații de pe întreg mapamondul.

Înființat în 1986 ca proiect pilot al Comisiei Europene și acordat prima dată în 1987, Premiul “Europa pentru Teatru” este, în general, conferit artiștilor și instituțiilor teatrale, care, prin activitatea lor, au contribuit la o înțelegere mutuală mai bună între națiuni.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.