Verificaţi şi amendaţi

Munca la negru, în vizorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj. Oamenii legii au efectuat, în luna martie , acțiuni de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniul relațiilor de muncă. Peste 200 de angajatori doljeni au fost controlaţi, doar 14 au primit  sancţiuni contravenţionale în valoare totală de  peste 60.000 lei.

Corpul de control Relaţii de Muncă din cadrul ITM a verificat, luna trecută, 245 de agenţi economici, din care 14 au fost sancţionaţi cu amezi în valoare de peste 60 000 lei. În acelaşi timp, au fost dispuse  măsuri cu termen scadent de remediere a neconformităţilor constatate.

Tot in acceaşi perioadă  inspectorii de muncă au efectuat 166 de acțiuni de control în urma cărora au aplicat 120 sancțiuni contravenționale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă. Totodată, pentru deficienţele constatate au fost dispuse 176 de măsuri de remediere cu termene ferme de realizare.

În Dolj au avut loc  17 accidente de muncă , din care două soldate cu deces, ale căror caracter va fi stabilit la finalizarea cercetărilor.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.