Pregătiţi de festival

Pregătirile pentru Festivalul Internaţional Shakespeare au intrat în linie dreaptă. Ajuns la cea de-a X-a ediţie aniversară acesta va avea loc în perioada 14-23 aprilie şi este unul special pentru cultura teatrală mondială, cotat, de către specialiști, drept unul dintre cele mai importante din întreaga lume. Reprezentațiile vor avea loc la Teatrul “Marin Sorecu”, dar și în aer liber, în Pieţele „Fraţii Buzeşti”, „Mihai Viteazul”, „William Shakespeare” şi în Portul Cultural Cetate.

Timp de 10 zile, spiritul și poveștile nemuritoare ale lui Shakespeare, în interpretarea artiștilor din 15 țări de pe 4 continente, se vor face simțite și auzite nu doar în Craiova, ci și la București, în Rm. Vâlcea, Slatina, Tg. Jiu și Dr. Tr. Severin. Ediţia din acest an vine cu o mulţime de evenimente desfăşurate în aer liber, în Piaţa Mihai Viteazul, Piaţa Fraţii Buzeşti şi Piaţa William Shakespeare, dar şi pe străzile din centrul Craiovei. Vineri, 15 aprilie, de la ora 18:00, în Piaţa “Fraţii Buzeşti”, o puteţi asculta pe Maria João, o solistă din Portugalia, într-un concert de muzică inspirată din piesele şi sonetele lui Shakespeare.

Un alt spaţiu public din Craiova care se va lăsa învăluit de spiritul marelui Will, în diverse viziuni artistice, este chiar piaţeta care îi poartă numele: Piaţa “William Shakespeare”, unde, în data de 16 şi 17 aprilie, ora 16:00, putem urmări “Comedia Erorilor”.

Festivalul Internațional Shakespeare reunește, în acest an, la Craiova, 46 de evenimente cu mari actori, mari regizori, mari critici și mari companii de teatru din Japonia, Africa de Sud, India, Portugalia, Marea Britanie, Polonia, România, Israel, Bulgaria, Suedia, Rusia, Germania, Italia, Scoția și SUA.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.