Primarul de la Mârșani, reținut

Constantin Ghencioiu, primarul comunei Mârșani, a fost reținut pentru 24 de ore alături de alte nouă persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de abuz în serviciu, uzurparea funcţiei şi infracţiuni de fals. Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada 2010 – 2014, reprezentanţii legali ai unei instituții publice din comuna Mârșani au încheiat contracte de achiziţii, lucrări de reparaţii la diferite obiective şi alimentare cu apă fără respectarea condiţiilor legale şi au aprobat plata unor operaţiuni neexecutate ori supraevaluate.

Activitatea infracţională s-a derulat cu complicitatea proiectantului şi a celor doi diriginţi de şantier, precum şi a executanţilor lucrărilor enumerate. În aceleaşi condiţii s-a procedat şi în cazul unei școli din localitate unde, prin simularea procedurii de licitaţie, a acordat unei societăţi lucrări de reparaţii, aprobând situaţii de plată pentru lucrări supraevaluate.

Prejudiciul total creat în cauză se ridică la suma de 325.510 lei care a fost recuperat în totalitate prin restituirea unor sume de către inculpaţi, respectiv 160.000 lei, dar şi prin măsuri asiguratorii faţă de bunuri imobile aparţinând acestora.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.