Liber pentru medici

Dacă v-ați programat o vizită la medicul de familie ori la specialist vă sfătuim să amânați sau măcar să verificați telefonic dacă este cineva să vă primească. Mâine este Ziua Mondială a Sănătății şi o mare parte a personalului medical are liber. Cei care au probleme de sănătate ce nu suferă amânare sunt sfătuiți să se îndrepte direct către unitățile de primire urgențe.

Ziua Mondială a Sănătății se sărbătorește în fiecare an pe data de 7 aprilie. În această zi au loc dezbateri pe teme legate de sănătate în întreaga lume, iar angajații din sistem se bucură de o zi liberă. Potrivit prevederilor Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector, ziua de 7 aprilie este zi de sărbătoare legală, însă aceasta va fi recuperată în decurs de 30 de zile.

Medicii de familie, în majoritate, vor avea cabinetele închise. Medicii de specialitate, la fel. Activitatea în spitale se va desfășura după program de duminică, asigurându-se liniile de gardă și preluarea urgențelor medicale. Consultațiile în ambulatoriul de specialitate, analizele de laborator și investigațiile se vor face abia de mâine. Din păcate, nu toate policlinicile și cabinetele și-au informat din timp pacienții. În cel mai bun caz, ei vor fi întâmpinați de un anunț prin care să fie informați că pe 7 aprilie nu se efectuează consultații, analize şi tratamente.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.