Vaccinul hexavalent în aşteptare

O nouă criză în sistemul medical românesc, generată de lipsa vaccinului hexavalent. Un număr important de copii aşteaptă să fie vaccinaţi pentru imunizare împotriva mai multor boli grave. Lipsa vaccinurilor se resimte şi în Dolj, în cabinetele medicilor şi mai ales în spitale. Există însă promisiuni din partea Ministerului Sănătăţii că se va realua vaccinarea de luna viitoare.

Lipsa vaccinului hexavalent la nivel naţional afectează un număr mare de copii, care aşteaptă să fie imunizaţi împotriva unor boli grave, precum: hepatita B, poliomielita şi tusea convulsivă. Vaccinarea constituie o metodă eficientă de prevenire şi combatere a unor boli transmisibile la copii. Odată declanşată criza, Ministerul Sănătăţii a iniţiat un proiect de lege, care prevede obligativitatea vaccinării la copii şi asigurarea fără întârzieri a vaccinurilor. Până la această dată aproximativ jumătate din numărul copiilor cu vârsta de până la un an au fost imunizaţi cu vaccinul hexavalent. Medicii de familie şi spitalele sunt în aşteptarea vaccinului, pentru a relua acţiunea de imunizare a copiilor.

Anul trecut, acoperirea vaccinală în România se situa sub nivelul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, fapt ce a determinat autorităţile să intervină în plan legislativ pentru reglementarea situaţiei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.