Bursa vs. Absenţe

Şi-au pierdut bursele din cauza absenţelor. Vorbim de 267 de elevi doljeni care nu vor mai beneficia de cei 180 de lei acordaţi lunar prin programul “Bani de liceu”. Dacă la începutul anului şcolar în evidenţele Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj erau înregistraţi 3162 de elevi care beneficiau de bursă, acum se mai află în plată doar 2905.

Bursele şcolare şi ajutoarele de la stat nu reuşesc să îi ţină în bănci pe toţi elevii care beneficiază de aceste alocaţii. Peste 250 de elevi din judeţ au rămas fără ajutoarele financiare pe care le acordă statul, din cauza absenţelor pe care le-au acumulat în primul semestru şcolar. Este vorba despre bursa „Bani de liceu” oferită familiilor nevoiaşe şi bursa acordată elevilor din învăţământul profesional, o condiţie pentru acordarea acestora fiind legată de prezenţa la şcoală.

În metodologia Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj este menţionat faptul că sprijinul financiar se poate sista în următoarele situaţii: absenţa nejustificată la minimum 20 de ore de curs, indiferent de disciplină; eliminarea elevului de la ore, pe o perioadă de 3-5 zile; obţinerea unei note la „Purtare” sub 7; şcolarul nu mai frecventează cursurile sau a fost exmatriculat.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.