Măsuri pentru note mai bune

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean încearcă să găsească soluţii pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare ale elevilor din clasa a VIII-a şi a XII a, după ce la simularările Evaluării Naţionale şi Bacalaureat au obţinut medii peste 5 sub 50% dintre elevi. Aceasta a fost principala temă care a fost dezbătută în cadrul şedinţei cu directorii unităţilor de învăţământ doljene desfăşurată astăzi.

Inspectorul şcolar general al ISJ Dolj, Lavinia Craioveanu, a discutat, astăzi, cu directorii de şcoli pentru stabilirea unui plan de măsuri  care să ducă la intensificarea pregătirii elevilor, astfel încât rezultatele de la examenele din vară să se îmbunătăţească.

O atenţie deosebită va fi acordată unităţilor de învăţământ în care nu a existat niciun elev care să obţină medii de promovare la cele două simulări ale examenelor din vară.

La simularea Evaluării Naţionale procentul de promovabilitate în Dolj a fost de 46,65%, iar la  simularea examenului de Bacalaureat doar 39,49% dintre elevii de clasa a XII a au obţinut medii peste 6.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.