Păreri împărţite

Legea antifumat a intrat de ieri în vigoare. Rezultatele şi nemulţumirile nu au întârziat să apară. Guvernul a publicat pe site un ghid de informare privind această lege, în care sunt prezentate locurile în care se poate fuma, obligațiile administratorilor de spații publice închise, dar și sancțiunile care pot fi aplicate în cazul nerespectării legii.

Legea antifumat a intrat în vigoare începând de ieri. Patronii de localuri au început deja deschiderea teraselor, deşi seara vremea este destul de răcoroasă pentru a savura un suc sau o cafea afară. În ciuda acestui fapt, numărul clienţilor nu s-a redus atât de mult pe cât se aşteptau cei care deţin localuri. Fumătorii respectă noua lege, însă sunt nemulţumiţi de unele prevederi destul de stricte. Aceştia speră să se aducă unele modificări acestei legi astfel încât să fie mai permisivă.

Sancțiunile vor fi aplicate de către reprezentanții Poliției Locale sau ai Ministerului Afacerilor Interne, de către inspectorii de muncă din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncă în cazul în care aceștia constată că sunt încălcate prevederile legale. Sesizarea încălcării legii se poate face de către angajați sau cetățeni prin: apelarea numărului de telefon al poliției locale sau al reprezentanților locali ai MAI sau apelarea inspectoratului teritorial de muncă, în cazul în care angajatorul nu are completate regulamentele interne.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.