“Redescoperă istoria”

O nouă expoziţie pusă la dispoziţia vizitatorilor de Muzeul Olteniei, începând de mâine. Realizată în sălile de la parterul Secţiei de Istorie-Arheologie, expoziţia „Redescoperă Istoria” reliefează trecutul istoric al Olteniei. Expoziţia permanentă reuşeşte să redea atmosfera Epocii Antice şi a Evului Mediu, cu expunerea pieselor de patrimoniu cultural național.

“Un nou discurs muzeistic, care se ridică la standarde europene” – aşa a fost numită de specialişti expoziţia „Redescoperă Istoria”. Aceasta reprezintă un periplu în trecutul Olteniei începând cu cunoașterea obiceiurilor, credințelor și a societății dacice, exemplificată prin reconstituiri de locuințe și cetăți tipice epocii dacilor şi continuând cu prezentarea civilizației romane. Evul Mediu Întunecat ilustrează decadenţa civilizaţiei în perioada secolelor VI–XIII în urma prăbuşirii Imperiului Roman şi a epocii migraţiilor. Un punct de atracție în cadrul expoziției „Redescoperă Istoria” este spațiul în care va fi sugerată confruntarea de-a lungul Evului Mediu a armatelor creștine cu cele otomane. Sunt etalate costumaţia şi armamentul din perioada secolelor XIV-XVIII.

În cadrul acestei expoziţii este prezentă atât genealogia boierilor Craioveşti şi legăturile cu dinastia domnitoare a Basarabilor, precum şi cu cea a Buzeştilor, de care este legată epopeea lui Mihai Viteazul.

Această expoziţie se înscrie într-un program mai amplu de valorificare a pieselor deosebite care există în patrimoniul Muzeului Olteniei, iar publicul craiovean şi nu numai este aşteptat să descopere exponatele începând de mâine.

Pentru prima oară în istoria de peste 100 de ani a muzeului, s-a reușit aducerea în fața publicului vizitator, în expunere permanentă, în cadrul expoziției “Redescoperă Istoria”, Tezaurul Muzeului „Olteniei” care constă în podoabe și monede medievale. Vor fi expuse șapte din cele mai valoroase tezaure din patrimoniul Secției de Istorie-Arheologie.

Expoziţia”Redescoperă Istoria” va fi deschisă publicului începând de mâine, la sediul Secţiei de Istorie-Arheologie a Muzeului „Olteniei” Craiova, şi va putea fi vizitată de marți până duminică, între orele 9.00 şi 17.00. Preţurile biletelor vor fi cele practicate în mod obişnuit de muzeu: 5 lei pentru adulţi şi 2,5 lei pentru elevi, studenţi si pensionari.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.