Înscriere directa în clasa I

2016-2017 va fi ultimul an şcolar în care a mai fost permisă înscrierea elevilor direct în clasa I. După ce, în urma cu aproximativ două luni, ministrul Educaţiei anunţa că nu va mai permite înscrierea elevilor direct în clasa I, acum Ministerul permite această excepţie, însă nu prin metodologie, ci printr-o notă. Potrivit acesteia, copiii care împlinesc 7 ani până la 31 august 2016, care nu au făcut clasa pregătitoare şi ai căror părinţi cer înscrierea direct în clasa I – pot să fie înmatriculaţi dacă îndeplinesc această condiţie.

Procedura prevede ca cei “care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016 inclusiv, care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2015-2016 şi ai căror părinţi solicită înscrierea direct în clasa I, pot fi înmatriculaţi, doar pentru anul şcolar 2016-2017, în clasele I deja existente, pe locurile disponibile”.

Faţă de anul trecut, numărul celor care au solicitat înscrierea în clasa I, fără a trece prin faza pregătitoare, a scăzut dramatic. La nivel naţional, sunt 486 de cereri aprobate, faţă de aproximativ 2.000 în anul precedent. Cu toate acestea, judeţul Dolj este pe locul al II-lea, cu 29 de elevi, listă avizată de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.