Seminar Comun Craiova-Fribourg

Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale, din cadrul Universităţii din Craiova şi Facultatea de Drept a Universităţii din Fribourg, Elveţia desfăşoară cea de-a XI-a ediţie a Seminarului Comun de Drept Penal şi Criminologie. Tema abordată, în acest an, de studenţii celor două facultăţi este „Concursul şi pluralitatea de infracţiuni”.

Seminarul comun are o tradiţie şi o continuitate care reflectă, pe de o parte, raporturi instituţionale excelente, iar, pe de altă parte, motivaţia întâlnirii anuale determinate de analiza comparată a reglementărilor penale din dreptul român şi dreptul elveţian. Ediţia din acest an are obiective clare: să analizeze dificultăţile pe care le ridică în practică noile reglementări penale în materia sancţionării concursului de infracţiuni, iar din perspectiva dreptului comparat, să propună soluţii de îmbunătăţire a legislaţiei.

Facultatea de Drept a Universităţii din Fribourg a devenit un partener internaţional fidel şi eficient al facultăţii craiovene, iar rezultatele nu au întârziat să apară în beneficiul studenţilor şi profesorilor celor două instituţii.

Dezbaterile organizate de cele două facultăţi vor continua multă vreme de aici înainte şi  vor reprezenta şansa unui schimb constructiv de idei cu privire la probleme juridice sensibile şi proba unei comunicări profesionale excelente.

Din anul 2005 seminarul s-a desfăşurat anual, fiind găzduit, prin rotaţie, de una din cele două facultăţi partenere.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.