Rezultate dezamăgitoare

Dezastru la simularea evaluării naţionale. Peste jumătate din elevii doljeni care au susținut testarea nu au reuşit să obțină note peste 5. Cei mai mulți candidați au întâmpinat dificultăți la matematică, la această disciplină, 62% dintre elevi au luat note sub 5. La opt unități școlare din judeţ niciun elev nu a obținut notă de promovare la disciplinele de examen. Sunt totuşi şi veşti bune,  în Dolj s-au înregistrat și două medii 10.

Simularea evaluării naționale are rolul de arăta nivelul de pregătire al elevilor de clasa a VIII-a pentru examen. În județul Dolj, 2.499 dintre elevii prezenți la probele de limba și literatura română și matematică au obținut medii sub 5 și doar 2.186 dintre elevii prezenți au promovat.

La opt unități școlare doljene nu există niciun elev cu note peste cinci, la polul opus se alfă trei şcoli care au promovabilitate de peste 90%.

Prin notele obținute de elevi, județul Dolj se situează pe locul 10 la nivel național, media de promovabilitate pe țară fiind de 44,05%. Evaluările din această perioadă au însă rol estimativ, iar unitățile școlare cu rezultate slabe au obligativitatea de a face un program intensiv de pregătire a elevilor.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.