Pregătiţi pentru restrângere

Peste 50 de cadre didactice vor intra în restructurare, în anul şcolar 2016-2017. Pe discipline, cel mai mare număr este cel al învăţătorilor şi al profesorilor de Limba şi literatura română. Şedinţa publică pentru soluţionarea restrângerii de activitate va avea loc pe 22 martie. Cadrele didactice care intră în acest proces sunt profesori titulari, cu situaţia nerezolvată în anii anteriori şi cu excepţia învăţământului primar, în restul cazurilor nu există catedre libere complete.

Pornind de la datele statistice şi urmând prevederile legale, pentru completarea normei didactice au fost depuse 85 de cereri – 27 pe perioadă nedeterminată, 57 pe termen cu finalitate, iar una a fost respinsă, prin refuzul solicitantului. În perioada 9 – 11 martie, trebuie să depună cerere și la unitățile școlare unde doresc să se transfere pentru a obține acordul Consiliului de Administrație.

Şedinţa publică pentru soluţionarea restrângerii de activitate va avea loc pe 22 martie. Cadrele didactice care intră în restrângere de activitate sunt de fapt profesori titulari nerezolvați din anii anteriori. Pentru soluționarea restrângerii de activitate, conform metodologiei pentru mișcarea personalului didactic, regula este prin transfer și atunci cadrul respectiv devine titular al unității unde se transferă sau prin detașarea pe o catedră și rămâne în școală până când reușește să se transfere.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.