Secţia de Etnografie a Muzeului Olteniei a organizat, astăzi, cea de-a 8-a ediţie a expoziţiei „Parada Mărțișoarelor” şi festivitatea de premiere a tuturor copiilor ce au realizat aceste minunate podoabe. Rolul acestor ateliere a fost acela de a-i reuni pe micuţii care au vrut să înveţe să confecţioneze mărţişoare tradiţionale, dar şi să socializeze împreună cu alţi copii de vârsta lor.
Muzeul Olteniei Craiova – Secţia de Etnografie a continuat şi anul acesta tradiția ultimelor manifestări culturale organizate cu ocazia sărbătorilor de Mărțișor, oferind publicului, prin organizarea de ateliere educative, momente reale de delectare creativă şi vizuală.
Micii şi marii participanţi ai atelierelor de la Casa Băniei au deprins arta meşteşugului confecţionării mărţişoarelor şi au făcut cu şnur înnodat, având ca sursă de inspirație poveştile şi legendele cu tâlc istorisite de muzeografii Secţiei de Etnografie, arhaicul mărţişor.
Fie că au folosit materiale naturale tradiţionale, fie că au folosit materii neconvenţionale, participanţii atelierelor de confecţionat mărţişoare au creat o atmosferă plăcută şi au demonstrat că şi-au însuşit tehnicile autentice de realizare a mărţişoarelor româneşti, astfel câştigând premii speciale de la organizatori .