4 cazuri noi de gripă

Vremea rece aduce 4 noi cazuri de gripă.  Odată cu scăderea temperaturilor, creşte numărul de infecţii respiratorii. Săptămâna trecută, în Dolj au fost peste 1.700 cazuri de viroze respiratorii, conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică. La nivel naţional, încă 12 persoane au murit din cauza gripei, astfel că, de la începutul sezonului rece şi până în prezent, numărul celor care şi-au pierdut viaţa a ajuns la 33.

 

Deşi au apărut 4 noi cazuri de gripă confirmate de Institutul „Cantacuzino”, reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică au şi veşti bune. Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii înregistrat săptămână trecuta este mai scăzut faţă de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară. Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 16,32%.

În ultima săptămână au fost vaccinate antigripal 115 persoane din grupele la risc prin cabinetele medicilor de familie şi spitale. Chiar şi aşa, cel mai eficient mijloc de prevenţie rămâne igiena personală, precum spălarea mâinilor cu apă şi săpun din abundenţă.

Vaccinarea antigripală este cea mai importantă metodă de prevenire a infecţiei şi în special a complicaţiilor cauzate de  infecţia gripală. Vaccinarea este importantă în special pentru persoanele cu risc de complicaţii cauzate de gripă şi pentru persoanele care îngrijesc aceste persoane,care beneficiază de vaccin gratuit prin cabinetele medicilor de familie.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.