Inamicul E. coli

E. coli este preocuparea majoră a sistemului medical românesc. Această bacterie se găseşte în intestinele omului şi ale animalelor. Deşi în general este inofensivă, există şi tipuri răspunzătoare de producerea de boli diareice şi infecţii urinare.

Contaminarea se produce, de regulă, după consumul de alimente precum: produse lactate nepasteurizate, carnea de vită preparată necorespunzător termic şi salata verde insuficient spălată.

Ca şi măsuri de prevenţie, pentru a evita contaminarea cu această bacterie, se recomandă spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun înaintea preparării hranei şi după contactul cu animalele, dar şi folosirea detergenţilor speciali pentru spălarea vaselor şi ustensilelor.

Simptomele acestei boli includ crampele abdominale şi diareea, însoţită, în unele cazuri, şi de sânge. De asemenea, pot aparea simptome de febră şi vărsături. Cei mai mulţi pacienţi se pot vindeca după 10 zile, însă în anumite situaţii, în special la copii şi bătrâni, infecţia poate fi mortală.

La apariţia simptomatologiei produsă de această bacterie este obligatorie prezentarea imediată la medicul de familie sau la medicul specialist.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.