Mobilitatea cadrelor didactice

Şedinţă de lucru cu directorii unităţilor de învăţământ la sediul Inspectoratului Şcolar Dolj. Tema principală a întâlnirii a fost mobilitatea personalului didactic în anul şcolar 2016-2017. Pentru că mâine vor fi făcute publice catedrele vacantate, inspectorul şcolar general adjunct, Janina Vaşcu, le-a cerut tuturor să fie corecţi şi să anunţe toate orele disponibile pe care le au în unitatea de învăţământ pe care o coordonează.

Apelul la transparenţă a fost bine recepţionat de către directori, mai ales că în acest an vor fi scoase noi posturi la concurs.

Etapele de mobilitate vor fi: 16 – 26 februarie, completare de norme şi catedre, în perioada 25 februarie – 25 martie se desfăşoară transferul personalului didactic prin restrângerile de activitate, apoi, în perioada 24 martie – 26 mai, pretransferul consimţit între unităţi, la cererea personalului didactic, iar în perioada 25 aprilie – 13 mai se desfăşoară repartizările în şedinţă publică la nivel de ISJ. Definitivarea efectivă a posturilor ce vor intra în concurs se stabileşte prin înscrieri între 13-20 mai. Probele orale şi practice şi inspecţiile la clasă au loc între 30 mai şi 1 iulie, iar proba scrisă va fi susţinută pe 20 iulie.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.