Pregătit de inaugurare

Universitatea din Craiova anunţă inaugurarea campusului Facultății de Mecanică în care s-au investit 10 milioane de euro, din fonduri europene. Evenimentul va avea loc miercuri, 10 februarie, ora 11:00, la Facultatea de Mecanică, din strada Calea București, nr. 107.

Proiectul a vizat reabilitarea, modernizarea clădirilor existente, extinderea și refuncționalizarea unora dintre acestea, crearea de condiții conform unor norme de elită pentru desfășurarea proceselor educaționale. Astfel, au fost amenajate la standarde europene spații destinate predării cursurilor, desfășurării laboratoarelor, spații pentru birourile profesorilor, pentru consultații, secretariat, dar și birourile de informare. De asemenea, a fost construită o bază sportivă și au fost amenajate spații ultramoderne de cazare dotate la nivel hotelier. Tot cu fonduri europene, au fost achiziționate și implementate echipamente și aparatură de laborator de ultimă generație. Tot prin intermediul proiectului a fost realizată o infrastructură modernă și performantă pentru biblioteca facultații cu acces direct la informația științifică de actualitate.

Principalul scop al proiectului este de a asigura un proces educațional la standarde europene, de a crește rolul economic, social și cultural al centrului universitar, precum și de a crește postofoliul de colaborări cu instituțiile și universitățile naționale și internaționale.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.