Cancerul, duşmanul doljenilor

 

Aproximativ 1500 de persoane au murit, în anul 2014 de cancer, în judeţul Dolj. Conform Direcţiei de Sănătate Publică, această boală ocupă locul doi în topul cauzelor mortalităţii în judeţul nostru, după bolile provocate de aparatul circulator.

Ca şi problemă de sănătate se situează pe locul 3, după bolile cardiovasculare şi diabet.  Anul trecut, peste 23.000 de doljeni figurau în evidenţele medicale cu afecţiuni oncologice. Îngrijorator este şi faptul că în fiecare lună, spitalele craiovene înregistrează mai mult de o sută de noi cazuri.

Specialiştii consideră că peste 30% din decesele prin cancer pot fi prevenite. Mortalitatea cauzată de cancer poate fi redusă prin diagnostic şi tratament timpuriu. Leziunile precanceroase, care apar de exemplu în cazul cancerului de piele, nu trebuie neglijate. Prezentarea în timp util la medic poate însemna câştigarea şansei la viaţă.

În prezent, 8,2 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza cancerului în întreaga lume, iar, dintre aceştia, 4 milioane mor prematur, cu vârste între 30 şi 69 de ani.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.