Siguranţa alimentară, prioritară

Securitatea şi siguranţa alimentară reprezintă direcţii principale de cercetare în cadrul laboratoarelor de bioinginerie şi biotehnologie, care funcţionează la INCESA. Centrul de Cercetare în Domeniul Biotehnologiilor şi Bioingineriei găzduieşte trei laboratoare cu echipamente de ultimă generaţie.

În afară de această strategie de control şi expertiză a produselor alimentare, care se referă în principal la aditivi, la controlul originii şi depistarea falsurilor şi falsificărilor, cercetătorii care activează în cadrul laboratorului pot realiza cu ajutorul echipamentelor existente şi analize fizico-chimice şi microbiologice.

Tot cu echipamentele din dotare se pot face testari ale produselor alimentare în vederea stabilirii lipsei de nociviate sau a toxicitatăţii produselor. Cercetătorii mai urmăresc şi realizarea unor studii pentru conceperea unor noi reţete de produs, care să fie benefice persoanelor cu probleme de sănătate sau persoanelor care vor să aibă o alimentaţie cât mai sănătoasă.

Pe lângă echipamentul de extracţie în supercritic, laboratorul mai are în dotare o serie de alte echipamete de înaltă performanţă.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.