Film prin ochii minţii

Caravana cinematografică pentru nevăzători a venit, astăzi, în premieră la Craiova. 60 de persoane cu deficiențe de vedere s-au putut bucura de filmul Aferim cu ajutorul unui set de căști şi al unui narator. În pauzele dintre replicile personajelor, povestitorul a oferit detalii despre cum sunt îmbrăcate personajele, despre gesturi, mimică, atmosferă sau orice informații care au putut facilita înțelegerea intrigii filmului „Aferim!”. Lungmetrajul a primit Ursul de Argint pentru regie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2015.

Gazda evenimentului organizat de către Fundația Cartea Călătoare, în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România, Filialele Interjudețene Dolj – Mehedinți și Gorj, a fost Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj – Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie „Sfânta Maria”

În cadrul caravanei sunt proiectate filme special accesibilizate pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Următoare oprire a acestei caravane va fi la Timişoara .

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.