Comparativism, identitate şi comunicare

Facultatea de Litere organizează zilele acestea cea de-a opta ediţie a conferinţei internaţionale “Comparativism, Identitate, Comunicare”. Evenimentul reuneşte la Craiova cercetătorii români, doctori şi doctoranzi de la universităţile din Bucureşti, Craiova, Iaşi, Suceava, Timişoara, Târgovişte, dar şi cercetători din Anglia, Bulgaria, India, Japonia, Macedonia, Moldova şi Spania.

In numele Facultatii de Litere va urez bun venit in calitate de prodecan. Nu ne aflam la prima intalnire si asta datorita eforturilor d-nei profesor Emilia Afana, coordonatoarea si initiatoarea acestei conferinte. Am adunat suficiente date si idei pentru a spune ca aceasta conferinta a fost pana acum un real succes si suntem siguri ca va continua in aceeasi maniera.”

Tot în cadrul conferinţei au fost lansate şi două volume: „Identităţi conceptuale. O abordare comparativă şi comunicaţională” şi respectiv „Identitate şi variaţie discursivă”

Pe lângă cele 11 sesiuni de comunicări cuprinse in programul conferinţei, vor avea loc şi doua conferinţe în plen: „ Literatură comparată şi poziţia criticului” susţinută de Alena Rettová, de la Universitatea din Londra şi respectiv „Comunicarea haptică în predarea limbilor străine” susţinută de Cristiana Teodorescu de la Universitatea din Craiova.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.