Contractarea serviciilor sociale

Contractarea serviciilor sociale reprezintaun mechanism importantprin care autoritatile publice contracteaza furnizori privati pentru prestarea unor servicii sociale pentru cetateni.

In present la nivel European contractarea serviciilor sociale este privita ca o optiune si conditie esentiala pentru cresterea calitatii serviciilor sociale, chiar daca la inceput a fost perceputa ca o amenintare la adresa institutiilor publice.

Studiile si cercetarile arata ca in ultimii ani in Romania contractarea serviciilor sociale a cunoscut o stagnare privind volumul de contractare dar si in ceea ce priveste efortul de modernizare a sistemului.

La Craiova Fundatia World Vision si Fundatia Terre des hommes au reunit autoritatile publice la o masa rotunda in incercarea de a gasi solutii optime.

Datele Eurostat ofera un tablou ingrijorator.

40,4% din populatia Romaniei se afla in situatie de risc de saracie sau excluziune sociala.

28,9% din populatie este afectata de privare materiala severa

0,6% din PIB erau alocati serviciilor sociale in 2011 comparativ cu o medie de 2,7% din PIB, media europeana.

Se doreste  realizarea unui plan de actiune la nivelul judetului Dolj, astfel incat sa se cunoasca necesarul de servicii sociale pentru judet dar si care sunt grupurile vulnerabile, astfel incat sa fie identificate persoanele cu nevoile cele mai mari.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.