Contestatii numeroase la Bac

https://www.youtube.com/watch?v=5ADaEgZ-vFU

Absolvenţii claselor terminale nemulţumiţi de rezultatele obţinute la examenul de Bacalaureat au depus contestaţii. Nu mai puţin de 2.211 elevi din cei peste 3.000 care au promovat examenul, în judeţul Dolj, au depus cereri pentru reexaminarea lucrărilor.

Primele rezultate la BAC 2015 au fost afişate marţi – 7 iulie. Rata de promovabilitate în judeţul Dolj este de 60,48%, cu aproximativ 5 procente mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

După afişarea rezultatelor parţiale, de la examenul de Bacalaureat, au „curs” contestaţiile depuse de către candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute. Cele mai multe, aşa cum era de aşteptat, au fost depuse la proba de „Limba şi literatura română”.

În judeţul Dolj peste 3.000 de elevi au promovat examenul de Bacalaureat 2015, iar 2.211 sunt nemulţumiţi de notele obţinute şi au depus contestaţii. La Limba română au fost depuse 1.191 de contestaţii, 480 la Matematică, 237 la Biologie, 36 la Informatică, iar restul la celelalte materii. Candidaţii au precizat că subiectele au fost uşoare şi se aşteptau să primească note mai mari.

Dupa soluţionarea acestor reclamaţii scrise, vor putea fi afişate rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2015.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.