Ziua Drapelului

Din 1998 drapelul naţional este cinstit în mod deosebit la 26 iunie. Cu acest prilej în toată ţara au fost organizate ceremonii militar-religioase. Drapelul naţional este sfinţit în fiecare an ca semn reprezentativ al poporului roman.

Dupa ce a fost primit şi fixat, Drapelului României a primit binecuvântarea preotului militar.

Urmaş al vechilor steaguri de luptă din Moldova şi Ţara Românească, tricolorul a devenit simbol al identităţii şi unităţii naţionale. Drapelul are rădăcini adânci în trecutul nostru înca din vremea lui Mihai Viteazul când a avut loc prima unire a Ţării Romane.

Culorile lui apar pe toate ţesăturile populare din toate regiunile ţării. Astăzi tricolorul este arborat pe toate instituţiile publice, este prezent la ceremonii şi jocuri sportive fiind un simbol încarcat de sfinţire atunci când momente cheie din viaţa noastră şi a ţarii au loc. Ȋn continuarea ceremonialului desfăşurat în piaţa Tricolorului, au luat cuvântul autorităţile locale.

Pe timpul  ceremoniei  militar-religioase a avut loc şi  decorarea  Drapelului  de luptă al Batalionului 20 Infanterie Dolj, cu Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari, precum şi decorarea Drapelului de luptă  al Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” cu Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de Ofiţer, cu însemn de război, pentru militari.

Conform legii această zi a fost marcată de autorităţile publice şi militare din toata ţara prin manifestări culturale şi religioase. Ceremonia s-a încheiat cu realizarea dispozitivului de defilare şi defilarea gărzii de onoare şi a muzicii militare.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.