Plan de mobilitate urbana

Facultatea de Mecanicã deruleazã un proiect cu un consorţiu constituit din parteneri din Germania şi Romania pentru lucrarea de cercetare ştiinţificã “ANCHETE ORIGINE-DESTINATIE PE PRINCIPALELE ARTERE STRADALE DIN MUNICIPIU – PLANURI DE MOBILITATE URBANA PENTRU POLUL DE CRESTERE CRAIOVA”.

Astãzi cadrele didactice ale facultãţii împreunã cu studenţii de la specializãrile Ingineria Transpoturilor şi a Traficului şi de la Autovehicule Rutiere au realizat un recensãmânt al traficului din Craiova în zona Facultãţii de Agronomie. Toate aceste testãri pot determina cât de poluat este oraşul, unde sunt cele mai mari probleme şi ce soluţii se pot gãsi.

Studenţii de la aceste specializãri au cunostinţe temeinice atât de infrastructurã rutierã, cât şi de comandã şi control a circulaţiei, sisteme de detecţie, transport public de persoane şi ingineria traficului rutier. Prin acest proiect se doreşte sã se rezolve problemele care afecteaza cel mai mult viaţa craiovenilor, astfel cã studenţii îşi doresc sã le remedieze încã de pe bãncile facultãţii.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.