Parteneriat european de invatare

Cea de-a cincea întâlnire a parteneriatului european de învăţare de tip Grundtvig – “Îngrijiri mutuale în relaţia pacient – îngrijitor în servicii medicale şi de sănătate” a avut loc, astăzi, la sediul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. Proiectul este focalizat pe relaţia interpersonală între cel care oferă asistenţă medicală sau socială şi persoana dependentă de aceasta, şi pe dinamica relaţiei îngrijitor-pacient.

Proiectul Grundtvig de învăţare continuă (lifelong learning) “M-CARE” are drept obiectiv principal înţelegerea, definirea şi redefinirea conceptului de îngrijire-susţinere reciprocă pentru promovarea bunelor practici şi sprijinirea familiei cu nevoi speciale. Astăzi a avut loc cea de-a cincea întâlnire transnaţională din cadrul proiectului.

În România, beneficiari ai proiectului sunt 80 de foşti şi actuali studenţi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport de la Departamentul de Kinetoterapie şi Medicină Sportivă, şi ai secţiei de Asistenţă socială, din cadrul Universităţii din Craiova, împreună cu 140 de  salariaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj.

Tot în cadrul proiectului M-CARE, pe parcursul acestei săptămâni se va desfăşura şi o conferinţă internaţională, la care vor lua parte profesori şi cercetători de renume în domeniu.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.