Diplome internationale de franceza

Începând de anul acesta Universitatea din Craiova are centru abilitat de pregătire şi examinare pentru diplome internaţionale de franceză  DELF şi DALF.  Publicul ţintă al acestui centru este format din studenţi şi adulţi care doresc să obţină una dintre cele 5 tipuri de diplome de limbă franceză pentru nivelele: elementar, independent sau experimentat.  Înscrierea s-a prelungit pana la data de 21 mai.

Diplomele internaţional de franceză DELF-DALF dunt diplome oficiale, eliberate de Ministerul Educaţiei Nationale din Franţa, recunoscute pe plan internaţional, care certifică nivelul de competenţă lingvistică în limba franceză. Aceste diplome permit înscrierea în toate universităţile franceze şi francofone ori accesul pe piaţa muncii din Franţa şi din ţările francofone.

Pentru înscriere, candidaţii trebuie să se prezinte la Biroul de Relaţii internaţionale. Taxa de înscriere variază între 190 şi 450 lei pentru adulţi şi 125-295 pentru studenţi.

Aceste diplome sunt structurate pe nivele de competenţă: DELF-ul are A1, A2, B1 si B2 şi DALF-ul are modulele C1 si C2. Universitatea din Craiova are abilitare de examinare pentru toate aceste nivele, mai puţin C2, care este destinat nativilor.

La fiecare nivel, probele evaluează patru competenţe lingvistice: inţelegere orală, înţelegere scrisă, exprimare orală, exprimare scrisă. Fiecare dintre competenţe este notată cu maxim 25 de punte. Promovarea acestui examen necesită obţinerea per total a unui minim de 50 de puncte.

Candidaţii vor putea intra în posesia diplomelor după 5-6 luni de la examinare. Rezultatele vor putea fi consultate mai devreme pe siteul Institutului francez de la Timişoara.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.