Greva de avertisment la transfuzii

Situaţie tensionată la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova. După îndelungi discuţii şi negocieri, angajaţii au intrat astăzi în grevă de avertisment. Conflictul a escaladat din 2010 şi până în prezent, ca urmare a faptului că salariile de încadrare ale personalului de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova au fost reduse, fără acoperire legală, printr-o decizie abuzivă a directorului, susțin angajații.
Activitatea medicală din Oltenia ar putea fi perturbată în perioada următoare. Intervenţiile chirurgicale, precum şi cazurile grave, care au nevoie de sânge ar putea să aibă de suferit din cauza conflictului dintre salariaţii Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Craiova şi conducerea instituţiei. Conflictul a izbucnit în urmă cu 5 ani,  atunci când cadrelor medicale li s-a modificat salariul de încadrare. Daca în 24 de ore nu primesc un rapuns  favorabil, salariaţii vor declanşa greva generală.
Conducerea Federaţiei Hipocrat a purtat discuţii pentru găsirea unei soluţii cu directorul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Craiova.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.