Jandarmi pentru o zi

Elevii doljeni “jandarmi pentru o zi”, în cadrul programului „Şcoala Altfel”. Jandarmii olteni s-au întâlnit cu peste 1500 elevi din  judeţ în cadrul programului „Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun”. Tinerii au putut vedea materialele şi tehnica din dotare, mijloacele auto, câinii de serviciu, precum şi spaţiile în care îşi desfăşoară  activitatea efectivele subunităţii dar şi demonstraţii de luptă.
Pentru a-i familiariza pe copii cu misiunile, dotarea şi rolul Jandarmeriei în societate au fost executate exerciţii demonstrative şi prezentate materialele folosite în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice.
Totodată, jandarmii au explicat elevilor cum să acţioneze în cazul în care sunt martorii producerii unor fapte antisociale, victimele unor agresiuni fizice, precum şi consecinţele săvârşirii unor astfel de fapte.
Acţiunile au ca scop prevenirea infracţionalităţii infantile, întărirea factorilor de protecţie şi reducerea influenţei factorilor de risc, conştientizarea de către tineri a consecinţelor producerii de fapte antisociale, prevenirea violenţei la competiţiile sportive, prevenirea consumului de droguri şi a traficului de persoane.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.