135 de misiuni indeplinite

Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab” a organizat un ceremonial militar-religios dedicat sărbătoririi a 135 de ani de la înfiinţarea unităţii. La acest eveniment a participat şeful Statului Major al Armatei dar şi cadre militare în activitate, rezervă şi retragere alături de oficialităţi ale administraţiei publice locale.
Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din Craiova se poate mândri că este una dintre primele structuri militare româneşti care a răspuns cerinţelor NATO şi a trimis militari în teatrele de operaţiuni. Scorpionii Roşii şi-au creat deja un renume în rândul militarilor americani şi au primit distincţii din partea NATO, pentru acte de curaj şi eroism. Nu de puţine ori aceştia au încredinţat Scorpionilor Roşii din Craiova paza taberelor militare din Afganistan şi Irak.
Militarii craioveni au primit distinctii importante pentru profesionalismul manifestat cu privire la îndeplinirea cu responsabilitate a misiunilor încredinţate.
Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” este o unitate experimentată care a trecut prin proba de foc în mai multe teatre de operaţii şi pe al cărei Drapel de luptă sunt arborate distincţii internaţionale şi naţionale.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.