În perioada sărbătorilor de Paşte trebuie să fim foarte atenţi la ce produse consumăm pentru a evita îmbolnăvirile şi toxiinfecţiile alimentare. În acest sens, inspectorii sanitar-veterinari și medicii de liberă practică au început controalele în piețe, târguri și în unitățile în care se comercializează carne și produse din carne, dar și în abatoarele unde sunt sacrificați mieii.
Potrivit directorului adjunct al DSVSA Dolj, Costică Retea, în Dolj nu este niciun târg autorizat din punct de vedere sanitar veterinar pentru comercializarea animalelor și produselor agroalimentare.
Timp de o lună, reprezentanţii DSVSA Dolj au stabilit un program de permanenţă pentru a fi în slujba cetăţenilor.
Condițiile pentru autorizarea pieţelor şi târgurilor se pot găsi în HG 384/2004 sau cei interesaţi pot apela la specialiștii din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dolj care asigura consultanța în întocmirea documentelor care sunt necesare pentru eliberearea de autorizaţii.