Despre ora pamantului

Aşa cum ne-au obişnuit, muzeografii Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei continuă seria evenimentelor dedicate şcolarilor şi preşcolarilor. Astăzi, în parteneriat cu Grădiniţa “Ion Creangă”, reprezentanţii muzeului au organizat o acţiune cultural-interactivă, dedicată ”Orei Internaţionale a Pământului”.
Acţiunea a conţinut atât informaţii teoretice, aduse în faţa preşcolarilor de muzeografi, materializate prin vizitarea Expoziţiei “Universul. Sistemul nostru solar”, cât şi practice, în cadrul unui atelier creativ, intitulat “Povestea copacelului Ion”.
În cadrul atelierului, micuţii participanţi au decupat animale din hârtie şi au realizat un miniecosistem din materiale refolosibile pentru a arăta astfel cum protejaza ei Pământul.
De asemenea, preşcolarii alături de doamnele învăţătoare au fost îndemnaţi să stingă lumina, sâmbătă, pentru a reduce din consumul de energie al planetei Pământ.
Acţiunile desfăşurate la Secţia de Ştiinţele Naturii nu se opresc aici, astfel că, şi mâine, muzeografii aşteaptă vizita preşcolarilor de la grădiniţa “Traian Demetrescu” din Craiova.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.