Alternativa la asociatia de locatari

Din ce în ce mai mulţi locatari renunţă la serviciile oferite de reprezentanţii asociaţiilor de proprietari în favoarea unor firme specializate care sunt mai serioase în gestionarea serviciilor la apartamente. Lipsa de eficienţă, costul serviciilor şi faptele săvârşite cu intenţie au redus drastic încrederea cetăţenilor în conducerea asociaţiilor de proprietari. Astfel, mulţi locuitori ai Craiovei au ales să lase serviciile de contabilitate şi plăţi către furnizorii unor firme de profil din Craiova.
La adunarea generală de constituire a asociaţiei de proprietari, locuitorii vor alege dintre persoanele prezente un comitet executiv, format din preşedintele asociaţiei de proprietari şi un cenzor sau o comisie de cenzori, şi vor hotărî numărul membrilor acestora şi durata mandatelor lor. Dacă dintre membrii asociaţiei de proprietari nu se poate alege un cenzor sau comisia de cenzori, atunci Adunarea Generală a Proprietarilor, membri ai asociaţiei de proprietari va mandata comitetul executiv pentru angajarea unui cenzor din afara asociaţiei de proprietari, persoană fizică ori juridică de specialitate, pe bază de contract sau convenţie de prestări de servicii. Firma care le reprezintă intresele locatarilor are servicii de administrare, casierie, contabilitate, la cerere curăţenie, cenzorat şi servicii juridice.
Înfiinţarea unei asociaţii de locatari pe o scară de  bloc este o altă variantă care s-ar putea realiza.
Părerile locuitorilor Craiovei sunt împărţite când vine vorba de costurile facturilor la încălzire şi utilităţi fie că sunt administrate de o asociaţie de proprietari, fie că sunt gestionate de către firme specializate.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.