Ferme in stil traditional

Facultatea de Agricultură și Horticultură a fost gazda unui simpozion pe tema creșterii și dezvoltării fermelor de porci din rasa Mangalița și Bazna dar și atestării produselor tradiționale. La eveniment au fost prezenți fermieri, studenți, cadre universitare, reprezentanți ai camerelor agricole și ai direcțiilor agricole din zona Oltenia.
Simpozionul organizat de  Federația  Națională  a Producătorilor de Produse Tradiționale, Asociația Crescătorilor de Suine Mangalița și Bazna din România, în colaborare cu Facultatea de Agricultură și Horticultură, Direcția Agricolă Dolj și Camera Agricolă Dolj a avut ca tema creșterea și dezvoltarea fermelor de porci din rasa Mangalița și Bazna dar și atestării produselor tradiționale în regiunea noastră.
În  cadrul  simpozionului  au fost prezentate  mai  multe  studii  privind produsele tradiționale atestate în România, expuse spre vânzare în supermarketuri sau strategii de creștere a calității produselor din carne.
Pe lângă produsele tradiționale au fost discutate și schemele de calitate naționale și europene.
Materialele prezentate au fost susținute de către cadre universitare de la Facultatea de Agricultură și Horticultură Craiova, specialiști de la SCDA Turda, ASAS Bucuresti, SCDA Șimnic și reprezentanți din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.