Craiova Piano

Pentru trei zile, Craiova este capitala internațională a interpretării pianistice. Un număr de 67 de elevi din România și străinătate își vor demonstra calitățile în cadrul celei de a IX-a ediții a concursului Internaţional „Craiova Piano“.
Găzduit de Liceul de Artă „Marin Sorescu“, concursul Internațional „Craiova Piano” pune în valoare calitățile pianistice ale tinerilor participanți, fiind totodată un real schimb de experiență pentru școlile pianistice românești. Din juriul concursului fac parte personalităţi marcante ale vieţii artistice: maestrul Mihai Ungureanu, director artistic al Filarmonicii „Oltenia“, Daniela Andonova, de la Academia Națională de Muzică din Sofia și Marina Dragomirescu de la Universitatea Națională de Muzică din București.
Concurenţii înscrişi la „Craiova Piano“ sunt  elevi de la clasele primare până la liceu, dar și un student din Bulgaria. Anul acesta participanții nu au plătit taxă de înscriere.
Festivitatea de premiere a concursului va avea loc duminică, cei mai buni tineri pianiști având șansa de a studia în străinătate și de a participa la concursuri și recitaluri internaționale.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.