Delicatese culinare frantuzesti la UCV

Aromele francofone au invadat holul central al Universităţii din Craiova cu prilejul picnicului francofon. Tarte, madeleine, eclere, checuri, brânzeturi franțuzești sau salate  –  prea multe bunătăţi într-un singur loc! Bucătarii şi cofetarii evenimentului au fost iubitori ai francofoniei:  studenţi, elevi şi profesori de franceză. Participanţii la picnic s-au bucurat din plin de roadele delicioase.
Picnicul cu specific franţuzesc şi-a cucerit participanţii. Gustul, mirosul, forma şi aranjamentul, toate au fost la înălţime. În spatele platourilor cu tot felul de bunătăţi francofone stau însă multe ore de muncă, depusă cu migală şi dăruire de profesori, studenţi şi elevi.
La initiativa Ambasadei Franţei şi a Institutului Cultural francez, în 26 de oraşe din România s-a desfăşurat simultan, picnicul francofon Haikunoi.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.